Violen

Wij bieden een ruim assortiment aan violen. U kan ons gehele aanbod hier bekijken in onze catalogus. Ze zijn meestal eenjarig maar er zijn ook vaste violen. Het voordeel van deze plant is dat het niet moeilijk is om ze te verzorgen. Ze groeien het best en koele temperaturen. In het eerste jaar hebben ze veel water nodig. Een waardevolle tip is om de uitgebloeide bloempjes weg te halen. Hierdoor gaan violen namelijk nog mooier bloeien. Een klein beetje plantenvoeding kan hierbij helpen.

Violen komen in verschillende vormen en kleuren. Het zijn er inmiddels ruim vierhonderd! Naast egale bestaan er ook violen met verschillende tekeningen. De drie verschillende tekeningen zijn ‘vlag’, ‘oog’ en ‘adertjes’. Geen idee wat dat betekent? Kom eens bij ons langs we vertellen u er alles over.

 

F1 viool

Grootbloemige Viool / F1 viool, verkrijgbaar in verschillende kleuren. De violen zijn verkrijgbaar in een 18 gaat tray of los per stuk. (9cm. potje)

400913_v_t5

Cornuta

Kleinbloemige Viool / Bosviool, verkrijgbaar in verschillende kleuren. De violen zijn verkrijgbaar in een 18 gaats tray. (9cm. potje)

IMG_2434

Cool wave

Deze nieuwe, krachtige vioolsoort onderscheidt zich door de breed uitwaaierende planten met volop bloemen in veel verschillende kleurtinten. Dat maakt ze heel geschikt voor gebruik in hangmanden, in potten of in de volle grond. Ze kunnen ook nog eens extreem lage temperaturen (tot 25 graden vorst) overleven. Daardoor komt hij dus elk jaar als eerste in bloei zodra de temperaturen stijgen. Dat is dus gelijk een feestje aan het eind van de winter.

4850-Plentifall-Mix-Pansy

Bekijk onze violen catalogus