Duurzaamheid

Bij Kwekerij Ome Joop vinden we duurzaamheid belangrijk en daarom doen we er alles aan om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Zo hebben we het MPS A Certificaat, hergerbuiken wij regenwater en scheiden wij al ons afval. Zo dragen wij bij aan een beter milieu.

MPS A certificaat

MPS-ABC is een certificaat dat milieubewust produceren stimuleert. Onze planten worden gekweekt met behulp van de meest milieuvriendelijke technieken. Aan milieubewust kweken worden diverse normen en eisen gesteld. Deze normen en eisen worden samengesteld en gecontroleerd door Milieu en Project Sierteelt (MPS). Kwekerij Ome Joop is al jaren A-gecertificeerd.

Gebruik regenwater

Middels een grote opvangbak slaan wij het regenwater op dat valt op het dak van de kassen. Dit regenwater wordt afgevoerd naar een grote watersilo waarna de planten hiervan water krijgen.

Afvalscheiding

Wij streven er naar om het milieu minimaal te belasten. Wij hebben daarom aparte vuilniscontainers voor papier, plastic en restafval. Bovendien worden alle potjes hergebruikt. In de kwekerij scheiden wij dus alle soorten afval.

vignet-mps-a-680824
Logo insta

 

Gerecycled plastic

Kwekerij Ome Joop laat al hun potten en trays maken van gerecycled plastic, waarvan de herkomst uit de plastic pmd bak.